Översikt

Konstnär och designer
Mårten Andersson har jämförts med Chagall och Isaac Grünewald. Ändå var hans konstnärskap unikt med inspirationen hämtad från Hälsinglands allmogekonst. Mer än 50 år av skapande gav honom en fantastisk säkerhet i färg, form och berättande. Denne färgernas poet var mot slutet av sin bana en av Sveriges högst betalda levande konstnärer. Mårten Andersson förärades 2015 Prins Eugen-medaljen av Kung Carl Gustaf.

Exklusiv möbelkollektion
Mårten Andersson lanserade 2010 en unik och exklusiv möbelserie och ett begränsat antal screentryck. Det var hans livs projekt och förverkligandet av en dröm. De tre screentrycken, stolarna och borden är en del av mitt testamente förklarade Mårten Andersson.- Det är ett arv, en helhet som jag vill lämna efter mig och som länkar tillbaka till allmogen och dess konstnärer. Det här är det bästa jag gjort!

Välkommen till Mårten Anderssons värld!
Följ med på en resa och upptäck Mårten Anderssons konst och nya kollektion av konstmöbler och screentryck. Eller bara titta på filmerna om Mårten och ös ur hans källa till inspiration och skaparglädje!

Visste du att...

Det är premiär för tre nya filmer om Mårten...

Möbler

Unik möbelkollektion

Fortfarande finns ett fåtal exemplar kvar i Mårten Anderssons unika, handmålade möbelserie. Design-serien tyvärr slutsåld.

Läs mer

NYHETER

In Memoriam

Läs Jonas Simas minnesord om vännen Mårten Andersson som efter en kort tids sjukdom gick bort den 28 december 2017

Läs mer

EVENT

Mårtens konst

Se och minns Mårtens fantastiska konstnärsgärning i målningar utvalda och kommenterade av Johan Kock, Gävle Museum

Läs mer

KONST

Såld för en miljon

Han har jämförts med Chagall och 2009 såldes Mårten Anderssons mästerverk ”Jaktslottet” på Bukowskis för en miljon.

Läs mer

NYHETER

Mårtens Grafik

Boken presenterar hela kollektionen av konstnärens grafiska verk, ett måste för alla Mårten-älskare! Finns ännu i begränsad upplaga.

Läs mer

EVENT

Sommarutställning

Världsarvet Gästgivars i Vallsta har de senaste somrarna ställt ut en privat samling av Mårten Anderssons grafik i det vackra gästgiveriet.

Läs mer